LiveBiz
Câinele care nu poate merge şi porumbelul care nu poate zbura devin prieteni de nedespărţit

Câinele care nu poate merge şi porumbelul care nu poate zbura devin prieteni de nedespărţit

LiveBiz » Animale » Câinele care nu poate merge şi porumbelul care nu poate zbura devin prieteni de nedespărţit

Când prietenia este sinceră, nici dimensiunea, nici vârsta şi nici măcar barierele dintre specii nu pot sta în calea ei. Este şi cazul unui adorabil căţel Chihuahua şi al unui porumbel, amândoi cu dizabilităţi, care au pus bazele cele mai puternice relaţii de prietenie din toate timpurile.

Descoperiţi mai jos povestea lor…

Lundy este un căţeluş Chihuahua în vârstă de doar două luni, care din cauza unei leziuni la nivelul coloanei vertebrale duce o luptă continuă pentru a se putea recupera şi a putea merge din nou; iar Herman este un porumbel năzdravan care nu poate zbura.

Cele două vieţuitoare s-au întâlnit la sediul MIA Foundation, un centru de salvare a animalelor din New York, Statele Unite. Lundy a ajuns la adăpost în urmă cu o lună, acela fiind momentul când a fost întâmpinat de Herman, care se află în grija voluntarilor de mult timp.

Încă din prima clipă, personalul a putut vedea că ceva special se înfiripă între cele două creaturi, care în scurt timp au devenit complet inseparabile. Unul dintre hobby-urile lor preferate este să se joace într-o pătură albă şi pufoasă.

„L-am aşezat pe Herman pe un pat şi am plecat să îl caut de Lundy. După aceea, am decis să-l aşez cu grijă [pe Lundy] pe acelaşi pat, lângă căţeluş. Au început imediat să interacţioneze într-un mod foarte plăcut”, povesteşte Sue Rogers, fondatoarea MIA Foundation.

Herman şi Lundy nu au avut o viaţă uşoară.

Căţeluşul a fost adus la centrul de salvare de un crescător din Carolina de Nord care şi-a dat seama că puiul are probleme de mers. La sosirea acestuia, voluntarii au pus la îndoială sexul porumbelului, pentru că Herman îl tratează pe Lundy asemeni unei mame extrem de iubitoare.

Pe de altă parte, Herman este un rezident permanent al Fundaţiei MAI. Dar obiectivul lui Sue este să rezolve problema de mobilitate a lui Lundy cu ajutorul unui scaun cu rotile şi să-i găsească cât mai curând o familie adoptivă.

Cei doi sunt atât de drăgălaşi!

„Lundy cântăreşte doar jumătate de kilogram acum, aşa că va trebui să mai aşteptăm scaunul cu rotile”, a spus Sue Rogers.

Prietenia lor este cea care menţine optimismul în acest cuplu incredibil şi speranţa că micuţul Chihuahua îşi va recupera mobilitatea şi că va fi adoptat de o familie numeroasă.

În alte circumstanţe, cele două creaturi ar fi putut avea un final trist din cauza deficienţelor, dar, din fericire, au primit ajutor din partea lui Sue, care îşi dedică tot timpul salvării vieţuitoarelor venite pe lume cu „dizabilităţi”, multe dintre ele urmând a fi eutanasiate fără intervenţia celor de la fundaţie.

„Obiectivul nostru principal este să le acordăm ajutor animalelor cu dizabilităţi. Dar oamenii ne aduc păsări, chiar şi veveriţe rănite uneori”, mărturiseşte femeia.

Prietenia lor este incredibilă.

Posted by Sinopsis Tamaulipas on Monday, February 17, 2020

Este o mare bucurie să ştim că mai există oameni cu inimă bună, dispuşi să ajute animalele care au cea mai mare nevoie. Lundy şi Herman vor continua să petreacă momente minunate împreună, pentru că nu există niciun obstacol care să împiedice o prietenie sinceră ca a lor.

Distribuiţi această frumoasă poveste de prietenie necondiţionată cu toţi prietenii şi familia. Nu uitaţi că există multe animale cu dizabilităţi care au nevoie de ajutorul nostru!

Ţi-a plăcut acest articol?