Datorită religiei Shinto, căprioarele şi cerbii care populează Parcul Natural Nara sunt animale considerate a fi sacre – făcând această pierdere şi mai dureroasă.
Problema este, însă, că turiştii şi vizitatorii care vin să admire animalele sacre sunt aceiaşi oameni care, de fapt, le şi ucid. Nu numai că gunoaiele şi poluarea au devenit o problemă, dar vizitatorii au început să îndoape căprioarele cu mâncare, ceea ce a dus la un incident în care câţiva oameni au fost muşcaţi de către animalele enervate.
Problema majoră a parcului este, totuşi, una cât se poate de evidentă – deşeurile din plastic.
Într-un articol publicat de SoraNews24 se relatează că din luna martie a acestui an, opt căprioare au murit în parc din motive necunoscute. Când s-au efectuat autopsiile, s-a constatat că şase dintre acestea şi-au găsit sfârşitul din cauza consumului excesiv de material plastic.
Căprioara în vârstă de 17 ani, care a decedat recent, a fost observată de către medicii veterinari din „Nara Deer Park Association” pe data de 23 mai, fiind extrem de slăbită. În ciuda tuturor eforturilor de a-i oferi primul ajutor, biata căprioară nu a putut să mănânce şi a murit chiar a doua zi.
În timpul autopsiei, s-a constatat că aceasta cântărea doar 30 de kilograme şi avea în interiorul stomacului peste 3 kilograme de plastic.
Asemenea bovinelor, ovinelor şi caprinelor, căprioarele şi cerbii rumegă mâncarea. Veterinarii au explicat că biata căprioară a pierit deoarece nu a reuşit să regurgiteze, să digere şi să ingereze alimente noi. O problemă îngrijorătoare care creşte de la an la an.
Autorităţile au început să îndemne turiştii şi vizitatorii să nu mai transporte gustări sau alimente pentru animalele din parc în pungi de plastic. Există semne afişate pretutindeni care îi instruiesc pe vizitatori să hrănească animalele doar cu biscuiţi speciali, care sunt vânduţi în parc. Cu toate acestea, numeroşi oameni au raportat că turiştii continuă să dea animalelor hrană nepotrivită adusă de acasă în pungi de plastic.
Căprioarele au un simţ olfactiv foarte bine dezvoltat şi îşi pot da seama că în interiorul pungilor de plastic este ceva bun. Cu toate acestea, ele nu pot face diferenţa între hrană şi plastic şi ajung să mănânce pungile cu totul.
În plus, faţă de turiştii care hrănesc căprioarele cu mâncare necorespunzătoare şi, în consecinţă, cu material plastic, vizitatorii lasă şi foarte mult gunoi, fără a-l duce la coşurile amplasate în parc. Autorităţile fac tot ce le stă în putinţă pentru a îndemna turiştii să lase curat în urma lor.
Nara Traveler’s Guide încearcă să educe vizitatorii, informându-i că cerbii şi căprioarele sunt animale sălbatice şi sunt capabile să-şi procure singure hrană.
Mai mult de atât, „The Nara Welfare Deer Association a proiectat sacoşe ecologice speciale pentru turişti”, explică The Epoch Times.
Într-o postare publicată pe blog, asociaţia spune că pungile respective pot preveni ingerarea accidentală a materialului plastic de către căprioare. „Când vă plimbaţi prin Parcul Nara, vă rugăm să luaţi această pungă ecologică”, se menţionează în articol.
Împărtăşiţi această poveste pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la problema teribilă a deşeurilor din plastic.
Este extrem de important ca oamenii să-şi asume responsabilitatea şi iniţiativa atunci când vine vorba de curăţarea mizeriei pe care o produc, deoarece acest lucru începe să aibă consecinţe devastatoare.
Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook.
Ţi-a plăcut acest articol?