Protagonistul acestei poveşti era închis într-o cuşcă murdară, asemenea altor 50 de exemplare. Toţi câinii, cu un destin comun: sacrificarea şi vânzarea ulterioară a cărnii pentru consum uman.
Acţiunea de salvare s-a produs în urma unui proces intentat de voluntari de la „Humane Society International”, care s-au mutat literalmente la abatorul situat în oraşul Yongin, Coreea de Sud, pentru a interveni.
Misiunea de salvare a lui Robin din acest loc înfricoşător a fost realizată în colaborare cu alte grupuri locale ce luptă pentru drepturile animalelor. Cu toate acestea, în ciuda multiplelor restricţii şi legi în vigoare, mulţi comercianţi insistă să comită această crimă crudă pentru a obţine profit.
Prin intermediul unui videoclip emoţionant, avem ocazia să asistăm la salvarea bătrânului căţeluş. Cel care, pe lângă faptul că se afla în spatele gratiilor, îşi potolea setea cu câteva picături de apă şi foamea cu un dram de mâncare.
Căţeluşul avea inima frântă de la tot răul pe care îl îndurase.
Când l-au scos afară, salvatorii au fost emoţionaţi să-i vadă ochii plini de lacrimi de resemnare, sau poate că erau lacrimi de bucurie că a fost salvat de aceşti oameni minunaţi cu inimă mare.
„Când l-am scos afară, Robin plângea. Nu ştiu dacă din cauza tristeţii sau a bucuriei, dar ochii săi erau umezi”. A spus unul dintre membrii Humane Society Internaţional.
Acest biet câine nu va mai suferi niciodată din cauza unei soarte triste sau a condiţiilor vitrege de trai.
După dărâmarea fermei clandestine dedicată comerţului cu carne de câine, soarta animalelor a fost incertă. Cel mai sigur lucru este că, fără acţiunea imediată a fundaţiei în numele drepturilor animalelor, acestea ar fi putut ajunge să fie eutanasiate.
Voluntarii au decis să spună povestea printr-o postare publicată pe reţelele sociale, care a primit un val imens de comentarii pozitive.
Postarea a adunat deja mii şi mii de distribuiri.
Lacrimile lui Robin ne-au emoţionat pe toţi.” – au adăugat voluntarii.
La fel ca el, au fost salvaţi alţi 50 de câini, toţi aflându-se în stare proastă. Din păcate, printre ei au fost şi patrupezi care nu au fost atât de norocoşi.
Din fericire, de acum înainte vom auzi doar veşti bune despre aceşti blănoşi, care au fost transferaţi la un spital veterinar. Acolo vor începe un tratament de recuperare fizică şi emoţională, în aşteptarea unei case şi familii care să-i trateze cu dragoste şi respect.
„În cele din urmă, îi vom căuta fiecăruia casa ideală, care să îi facă fericiţi şi să îi integreze în familii bune ce-şi doresc cu adevărat să-i adopte”..
Animalele nu sunt vinovate pentru originea lor, pentru că au venit pe lume pe stradă, pentru că sunt bolnave sau pentru că sunt victime ale unor persoane care nu judecă.
Din fericire, se pare că se creează o mai mare conştientizare cu privire la tratamentul corect al animalelor; deşi unii încă refuză să asculte, vor exista întotdeauna oameni buni dispuşi să le apere drepturile.
Ţi-a plăcut acest articol?