Câinele a fost văzut de către localnici rătăcind pe străzi în timp ce căuta apă şi mâncare, aşa că au decis să-l ajute şi să-i sature foamea, dar nu au putut face mai multe pentru el. Deşi grupul de vecini a vrut să-l salveze, bietul patruped nu a lăsat pe nimeni să se apropie de el.
Micul animal se temea foarte mult de prezenţa oamenilor.
Chipul său era destul de trist, deoarece, pe lângă frânghie, pielea lui prezenta semne de scabie severă. Din fericire, o femeie a decis să apeleze la „Paws Curaçao”, un grup local de salvare, care a ştiut cum să câştige încrederea animalului.
„Ştiam că trebuie să acţionăm rapid, deoarece era slab, foarte speriat şi nu stătea prea mult timp într-un singur loc”, a povestit Violeta Draseikait, una dintre voluntare.
Căţeluşul a fost expus unei neglijări grave. Salvatorii susţin că legarea animalelor de companie cu frânghii este o practică des întâlnită pe insulă, aşa că îi avertizează pe proprietari cu privire la pericolul lor.
Când frânghia a fost îndepărtată, a lăsat o rană dureroasă.
În cazul lui Boef – numele primit de căţeluşul salvat – nu se ştie sigur dacă aparţine cuiva la nivel local sau dacă a scăpat şi rătăcea pe străzi de ani de zile. Ceea ce era evident era faptul că îndurase prea multe în scurta lui viaţă.
„Proprietarii nu realizează răul pe care îl provoacă sau pur şi simplu nu le pasă. Îndepărtarea frânghiei părea un nou început pentru Boef şi după câteva zile am putut vedea un alt câine”, a spus Violeta.
Aşa arată gâtul său după îndepărtarea frânghiei.
Acest băiat a primit asistenţă medicală când a fost salvat şi îngrijirile de care avea nevoie pentru a se însănătoşi, nu doar pentru rănile sale fizice, ci şi pentru rănile sale emoţionale. În ciuda acestui fapt, starea lui era destul de stabilă.
Odată cu salvarea, Boef a găsit ocazia de a-şi schimba viaţa.
Boef a reuşit să-şi revină complet şi acum pare mult mai fericit. Una dintre persoanele din comunitatea în care a fost salvat a decis să-l ducă acasă, astfel încât acest patruped să nu se mai întoarcă niciodată pe străzi, darămite să se gândească la agonia unei frânghii de la gât.
Nu uitaţi niciodată că până şi gesturile mici pot salva o viaţă!
Ţi-a plăcut acest articol?