„Nimic nu ne-a indicat că acea cutie conţinea tigri sau chiar animale vii şi nu existau detalii despre vreun expeditor sau destinatar”, a scris grupul de salvare Animals Lebanon (AL).
După mai multe cercetări, se pare că puii proveneau de la Grădina Zoologică din Nikolaev, Ucraina şi trebuiau să ajungă în Samer Al Husainawi din Damasc, Siria.
Deoarece cutia nu a fost etichetată în mod corespunzător şi documentele nu erau în ordine, transportul a întârziat în Beirut, unde a rămas timp de şapte zile.
Când au descoperit puii, aceştia erau înfometaţi, deshidrataţi şi pentru a face lucrurile şi mai rele, s-a descoperit că erau infestaţi cu viermi paraziţi.
„Odată ce i-am scos din cutie, am putut vedea zeci şi zeci de viermi care se târau prin interior. Aveau viermi pe coapse şi în extremitatea aparatului digestiv”, a declarat Jason Mier, directorul executiv al Animals Lebanon, pentru ABC News.
De îndată ce a văzut gravitatea situaţiei, personalul Animals Lebanon a cerut ajutorul unui judecător care să dea puii în îngrijirea asociaţiei. Judecătorul, dându-şi seama că tigrii nu puteau fi lăsaţi pe aeroportul din acel stat, a decis să acorde ordinul.
Asociaţia le-a pus la dispoziţie un spaţiu generos pentru a alerga şi le-a oferit tratamentul medical de care aveau nevoie. Din fericire, medicul veterinar a reuşit în cele din urmă să îngrijească toţi puii, punându-i din nou pe picioare.
„Pernuţele de la labe erau roşii şi pline de răni din cauza condiţiilor insalubre din cutie, la fel ca picioarele şi coapsele posterioare”, a scris Animals Lebanon. “Nu aveau vaccinurile făcute, astfel încât toţi cei trei au fost vaccinaţi. Doar unul dintre pui a fost identificat după microcip, deşi documentele indicau că toţi cei trei ar fi trebuit să fie microcipaţi.”
Deşi tigrii ar fi trebuit să ajungă într-o grădină zoologică siriană, întreaga situaţie era suspectă, iar cei de la Animals Lebanon nu erau atât de siguri în privinţa destinaţiei finale. Şi aveau destule motive să fie sceptici.
În primul rând, cutia nu respecta reglementările internaţionale, iar în al doilea rând, o bună parte din documentaţia necesară lipsea. Traficul ilegal de animale exotice este o afacere extrem de profitabilă.
„Tigrii pot valoara zeci de mii de dolari pe piaţa neagră. Proprietarul se luptă din greu să-i aducă înapoi”, a precizat Animals Lebanon. „Iar noi ne luptăm pentru tigri”.
În timp ce Animals Lebanon au făcut tot ce le-a stat în puteri pentru binele tigrilor, în cele din urmă judecătorul a decis să trimită puii înapoi la proprietarii lor din Ucraina.
Nu putem decât să sperăm că vor fi bine îngrijiţi, dar, din nefericire, se pare că există şanse mari ca aceştia să ajungă pe piaţa neagră.
Într-un interviu acordat site-ului The Dodo, Mier a declarat:
„Începând cu anul 2012, mama lor a adus pe lume cel puţin 12 pui, inclusiv pe cei trei. Ceilalţi nouă au fost vânduţi cumpărătorilor ‘privaţi/necunoscuţi’.”
Urmăriţi videoclipul celor de la Animals Lebanon pentru a afla mai multe despre acest caz:
STOP BABY TIGERS FROM ENDING UP IN THE BLACK MARKET!
Posted by Animals Lebanon on Thursday, March 30, 2017
Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook.
Ţi-a plăcut acest articol?