LiveBiz
Medicii dezvăluie: Iată ce se întâmplă în corpul nostru când începem să mâncăm câte două ouă în fiecare zi

Medicii dezvăluie: Iată ce se întâmplă în corpul nostru când începem să mâncăm câte două ouă în fiecare zi

LiveBiz » Sănătate » Medicii dezvăluie: Iată ce se întâmplă în corpul nostru când începem să mâncăm câte două ouă în fiecare zi

Indiferent de părerea dvs. cu privire la ouă, trebuie să recunoaşteţi că, probabil, aveţi câteva în frigider.

Pentru mulţi oameni, o omletă dimineaţa este modalitatea perfectă de a-şi începe ziua. Nu numai pentru că este gustoasă, ci şi pentru că are multe alte avantaje. Cu toate acestea, există multe persoane care merg pe ideea de a nu consuma ouă zilnic, neştiind pe deplin cât de benefice sunt în realitate.

După ce am citit informaţiile din acest articol, am crescut consumul de ouă la cel puţin două în fiecare zi.

Ce conţin ouăle?

Ouăle conţin vitaminele A, D şi E, precum şi B12, riboflavină şi acid folic. În plus, veţi găsi minerale cum ar fi iod, fier, calciu, zinc şi seleniu. Pe scurt, toate substanţele nutritive necesare pentru a transforma o singură celulă într-un puişor.

Ouăle și colesterolul

S-ar putea să fi auzit că ouăle ne pot face rău deoarece conţin colesterol.

Greşit. Există cu siguranţă colesterol în ouă, dar nu este periculos pentru oameni. Mulţi credeau că dacă vor consuma colesterol, vor creşte nivelul colesterolului în sânge şi se vor putea îmbolnăvi de inimă. Însă se pare că nu este atât de simplu. Cu cât consumăm mai mult colesterol, cu atât mai puţin produce organismul în loc.

Altfel spus, nu trebuie să vă faceţi griji cu privire la colesterolul din ouă, cel puţin aşa susţine expertul în nutriţie Jennie Nyenvik, pe site-ul suedez Aftonbladet.

1. Slăbiţi cu ouă

Studiile arată că un mic dejun bogat în proteine ​​vă poate ajuta să pierdeţi în greutate.

Potrivit cercetărilor, dieta cu conţinut scăzut de calorii, combinată cu o doză obişnuită de ouă la micul dejun, vă poate ajuta să pierdeţi greutatea de două ori mai repede.

De asemenea, reţineţi că ouăle pot prelungi senzaţia de saţietate, ceea ce înseamnă că acestea sunt utile pentru scăderea consumului de calorii în general.

2. Ouăle vă întăresc sistemul imunitar

Având în vedere că majoritatea oamenilor sunt predispuşi răcelilor în lunile de iarnă – poate aţi strănutat şi tuşit în ultimele săptămâni – chiar acum este momentul perfect pentru a spune că ouăle vă pot fortifica sistemul imunitar.

Studiile au arătat că doar două ouă pe zi vă pot proteja împotriva infecţiilor, a viruşilor şi a bolilor în general.

Un ou conţine 22% din doză zilnică recomandată de seleniu; un element bine cunoscut pentru întărirea sistemul imunitar.

3. O memorie mai bună

Aţi auzit vreodată despre aminoacidul esenţial colina? Afectează semnalele nervoase care ne ajută să ne amintim zi de zi lucrurile mărunte – de exemplu, unde aţi lăsat cheile sau portofelul.

Potrivit cercetărilor, suplimentele de colină sau biotină pot îmbunătăţi memoria şi capacitatea de reacţie.

4. O minune pentru ochii tăi

Luteina vă ajută să vă menţineţi o vedere clară şi sănătoasă. Noi cercetări arată că ouăle de găină sunt bogate în luteină şi sunt benefice pentru ochii dumneavoastră.

Luteina şi zeaxantina sunt carotenoizi ce se găsesc în mod natural în retina oculară şi o protejează de deteriorare.

5. Combat depresia

Vitamina D poate fi dificil de obţinut în perioada iernii, deoarece soarele nu îşi mai face treaba în sezonul rece. Cu toate acestea, ouăle vă pot ajuta să supliniţi lipsa acesteia. Vitamina D ajută calciul să se absoarbă mai bine şi să vă întărească oasele şi dinţii.

Vitamina D poate fi, de asemenea, de mare ajutor în combaterea depresiei!

6. Întăresc scheletul şi articulaţiile

Când consumaţi ouă, obţineţi calciu, ceea ce este important pentru întărirea scheletului şi prevenirea osteoporozei.

7. Bune pentru sânge

Ouăle conţin o mulţime de acid folic, care este o vitamină importantă din grupa B necesară pentru formarea de noi celule roşii din sânge.

Persoanele lipsite de acid folic pot fi expuse riscului de anemie. Folatul este, de asemenea, important atunci când vine vorba de fetuşii care se dezvoltă corect în uter – o informaţie extrem de valoroasă pentru femeile care îşi doresc să rămână însărcinate.

8. Încetinesc procesul de îmbătrânire

După cum s-a menţionat anterior, ouăle conţin aminoacizi care ajută la apariţia şi regenerarea celulelor. Acest lucru poate ajuta la anti-îmbătrânire atunci când vine vorba de aspectul dumneavoastră.

Pe măsură ce îmbătrânim, nevoia noastră de vitamina D se măreşte. Recomandarea pentru persoanele cu vârste peste 60 de ani este de 10 micrograme. Un ou poate oferi aproximativ 0,7 micrograme.

9. Reduc riscul cardiovascular

Cercetătorii din Canada au identificat o legătură clară între alimentaţia cu ouă, scăderea riscului apariţiei bolilor cardiovasculare şi anumite tipuri de cancer, notează publicaţia Feel Good.

Care este explicaţia? Ouăle conţin doi antioxidanţi importanţi: triptofanul şi tirozina.

Persoanele cu valori scăzute de LDL (lipoproteine cu densitate mică) prezintă un risc mai mare de probleme cardiace. Se pare că ouăle pot să crească numărul de LDL şi, prin urmare, să reducă riscul apariţiei problemelor de inimă.

10. Ajută la reconstrucţia musculară

Mulţi dintre cei care doresc să adauge masă musculară aleg să consume o mulţime de ouă – şi o fac dintr-un motiv bine întemeiat.

Ouăle sunt pline de proteine, ceea ce este, desigur, esenţial pentru cei care vor să-şi evidenţieze muşchii.

11. Protejează pielea, părul şi unghiile

Printre multitudinea de proprietăţi benefice enumerate până acum, ouăle mai conţin şi o mulţime de vitamine B şi acizi graşi Omega 3. Acestea vă ajută să vă păstraţi pielea, părul şi unghiile sănătoase.

Suntem siguri că deja ştiaţi că ouăle sunt bune pentru voi, dar poate că de acum înainte o să le priviţi într-o lumină nouă.

Distribuiţi acest articol, astfel încât mai multe persoane să poată afla despre beneficiile sănătoase ale consumului de ouă.

Ţi-a plăcut acest articol?