Ei atribuie acest lucru utilizării pesticidelor în cantităţi mari, schimbărilor climatice şi agriculturii industrializate.
Deoarece albinele sunt cele mai importante insecte polenizatoare, depindem de ele pentru o treime din hrana consumată la nivel mondial.
Dacă albinele dispar, la fel se va întâmpla şi cu mâncarea noastră, conform Greenpeace.
Organizaţii precum American Council on Science and Health (Consiliul American pentru Ştiinţă şi Sănătate), sunt, totuşi, de altă părere.
Ei spun că „apocalipsa albinelor nu a fost niciodată reală”, că populaţiile nu sunt în pericol sau că situaţia este mult exagerată.
Deşi EPA (United States Environmental Protection Agency) a hotărât că „Sindromul prăbuşirii coloniilor de albine” a fost cauza declinului albinelor în ultimii cinci ani, iar Uniunea Europeană interzice neonicotinoidele pentru a salva albinele, în acest timp administraţia Trump a ridicat, în SUA, aceeaşi interdicţie pe care o pusese Obama în urmă cu 3 ani.
Freeman, totuşi, este de părere că albinele au mare nevoie de ajutorul nostru.
Tocmai de aceea actorul a început să se ocupe de apicultură din 2014.
„E un efort concertat pentru a aduce albinele înapoi pe planetă”, i-a spus el lui Fallon.
„Nu ne dăm seama că sunt, după părerea mea, fundaţia dezvoltării planetei, a vegetaţiei”.
Şi după doar două săptămâni de când şi-a început experienţa ca apicultor, Freeman a fost destul de curajos încât să se apropie de albine fără protecţie.
El a explicat că niciodată nu poartă costum sau pălărie pentru a se proteja, şi că nici nu a fost înţepat vreodată.
„N-am fost niciodată înţepat. Şi nici de acum înainte nu mi se va întâmpla. Trebuie să rezonezi [cu albinele].”
Acum însă, actorul a dus apicultura la următorul nivel.
Freeman şi-a transformat ferma din Mississippi, care se întinde pe 50 de hectare, într-o rezervaţie uriaşă pentru albine.
Deci, dacă aveţi cumva alergie la înţepături, ar fi indicat să evitaţi ferma lui Freeman.
Potrivit publicaţiei Forbes, actorul deţine în total 26 de stupi în ferma sa, pe care i-a adus tocmai din Arkansas.
„Am atât de multe plante înflorite acum şi am chiar şi un grădinar. Pentru că ţine cont de albine, tot ce face este să se gândească: ‘OK, ce le-ar plăcea lor să avem în grădină?’ Aşa că avem acri şi acri de trifoi, plantăm flori ca lavandă. Am peste 140 de copaci magnolie.” spune el.
Spre deosebire de majoritatea apicultorilor, Freeman nu intenţionează să recolteze mierea de la albine. Nu vrea să deranjeze stupii în niciun fel.
Tot ce-şi doreşte este să le ofere siguranţă şi hrana necesară pentru ca micuţele insecte să poată continua să facă ceea ce ştiu cel mai bine – şi anume să realizeze procesul de polenizare.
Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook.
Ţi-a plăcut acest articol?