Mai mulţi oameni s-au adunat pentru a asculta o piesă muzicală în mijlocul unei pieţe publice. Totul a avut loc în Sabadell, Spania.
Alături de contrabasul căruia îi dă viaţă, muzicianul a aşteptat cu răbdare pentru ca trecătorii să se strângă în jurul lui. Bărbatul era îmbrăcat într-un costum impecabil şi avea în faţa lui o pălărie în care să adune donaţiile.
O fetiţă a spart gheaţa, fiind prima care s-a apropiat pentru a arunca o monedă în pălăria muzicianului. Când artistul a început să cânte „Oda Bucuriei” a lui Beethoven, micuţa a rămas pe loc, ascultându-l pur şi simplu fermecată.
Apoi o femeie şi-a făcut apariţia din mulţime, s-a aşezat pe un scaun, alăturându-se interpretării cu propriul ei instrument cu coarde. În mod surprinzător, mai mulţi trecători s-au oprit pentru a asculta acordurile melodioase ale celor doi muzicieni.
Dar puţini ştiau că acela era doar începutul unei scene uluitoare care avea să se desfăşoare în „Placa de Sunt Roc”.
Ca la un semn, din ce în ce mai mulţi artişti şi-au făcut apariţia în piaţă. Fiecare purtând propriul instrument muzical – şi, în cel mai scurt timp, s-a format o adevărată orchestră ce număra, nici mai mult, nici mai puţin de 100 de oameni.
Flashmob-ul a fost pus la cale de către Sabadell (o bancă din Spania) cu ocazia aniversării a 130 de ani de la înfiinţare. Participanţii au venit de la Lieder, Amics de l’Òpera, Orchestra Simfonică Vallés şi corul Coral Belles Arts.
Oamenii au scos telefoanele mobile pentru a surprinde această interpretare uimitoare. Chiar şi un dirijor s-a alăturat ca să îndrume muzicienii, a căror prestaţie a făcut să răsune văzduhul într-un mod fantastic.
Unii trecători au ascultat în linişte, în timp ce alţii au fredonat alături de cor. Chiar şi copiii au dansat şi au cântat pe ritmurile melodiei. Toţi cei prezenţi au fost martorii unui eveniment despre care se ştie că provoacă multă emoţie, lăsând loc chiar şi lacrimilor.
Apoi a venit punctul culminant.
La un moment dat, orchestra s-a oprit. Oamenii au aşteptat curioşi, fără să ştie că interpretarea era pe punctul de a atinge cote maxime.
Dirijorul a mişcat din braţe, îndreptându-le spre muzicieni în semn de amplificare a tonului, împreună cu corul – aducând totul la un nivel complet nou. A fost modul lor de a încheia într-un mod spectaculos.
După ce videoclipul cu flashmob-ul a fost postat pe YouTube de către Banco Sabadell, a devenit rapid viral. Acum, are peste 84 de milioane de vizualizări.
Oameni din întreaga lume au fost profund emoţionaţi de această interpretare impresionantă – care a fost cu adevărat cea mai frumoasă surpriză pentru oricine a fost suficient de norocos să fie prezent acolo în acea zi.
Cei care au vizionat videoclipul şi-au împărtăşit părerile prin intermediul mesajelor.
Michael a scris: „Aş fi dat orice să fi fost martor la acest spectacol. Să asculţi Oda Bucuriei alături de tineri şi bătrâni deopotrivă, este ceva nepreţuit.”
Un alt utilizator pe nume Charles a scris,
„Nu-mi pasă de câte ori văd acest videoclip sau de câte ori aud această melodie fascinantă, mereu îmi aduce lacrimi pe chip şi bucurie pură în inimă!”
Flashmob-ul a reuşit să adune un grup impresionant de oameni în acea zi prin simpla frumuseţe a muzicii. Este un spectacol care nu trebuie ratat.
Distribuiţi acest articol cu prietenii și familia.
Ţi-a plăcut acest articol?