Diplomatul, cu trei copii în vârstă de 3, 6 şi, respectiv, 7 ani, şi-a lovit fiica cea mare, deoarece într-o noapte, în timp ce el şi soţia încercau să se odihnească, fetiţa se juca şi făcea mult zgomot; din acest motiv, Joaquin a dorit să-i dea o lecţie exemplară fiicei sale, aplicându-i o lovitură severă. Din păcate, fata nu a primit deloc bine acest act de violenţă şi a doua zi le-a povestit profesorilor totul.
A doua zi, când fetiţa a mers la Dailey Elementary Charter School, s-a comportat ciudat, fiind destul de agitată; profesorii au observat, de asemenea, că fetiţa are vânătăi şi în cele din urmă au reuşit să o determine să spună adevărul. Aşa au aflat că tatăl a fost cel care îi aplicase o corecţie.
După această dezvăluire, poliţia locală a interogat mai întâi familia lui Arambula, apoi l-a acuzat pe diplomat de infracţiunea de vătămare intenţionată a unui copil, care a fost urmată de o arestare oficială. La scurt timp, cei trei copii au fost daţi în grija bunicilor din partea tatălui.
Tatăl, la rândul său, s-a justificat, explicând pentru ABC 30: „Avem nopţi în care suntem copleşiţi şi când simţim că avem o datorie faţă de copiii noştri. În acea noapte, fiica mea s-a comportat bine. Asta ar trebui să poată face toţi adulţii, să aibă câteva reguli de bază pentru a fi buni părinţi.”
Cu toate acestea, Arambula a mai subliniat că a fost întotdeauna un tată grijuliu: „Toată lumea care ne cunoaşte în comunitate şi ne-a văzut vreodată ştie că sunt un tată iubitor. Îmi pasă extrem de mult de fiicele mele şi fac tot ce pot pentru a fi un soţ şi un tată care încearcă să pună piesele la loc.”
La scurt timp după arestare, Joaquin Arambula a fost eliberat, nemaifiind acuzat oficial. O poveste care ne face să ne gândim mult la linia subţire dintre munca părinţilor cu copiii lor şi violenţa fizică împotriva unui copil. Sunt încă multe lucruri de discutat, fără îndoială!
Ţi-a plăcut acest articol?