LiveBiz
Mama Delfin adoptă un pui de balenă şi demonstrează că în regnul animal diferenţele nu există

Mama Delfin adoptă un pui de balenă şi demonstrează că în regnul animal diferenţele nu există

LiveBiz » Animale » Mama Delfin adoptă un pui de balenă şi demonstrează că în regnul animal diferenţele nu există

În regnul animal, aşa cum am văzut de mai multe ori, nimeni nu pare să aibă prea multe probleme în adoptarea puilor care aparţin altor specii, chiar dacă sunt foarte diferite. Există multe cazuri în care găinile, de exemplu, au luat pisoi abia veniţi pe lume sub aripirile lor protectoare. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că şi delfinii se comportă în acelaşi mod. Suntem destul de obişnuiţi ca delfinii să adopte pui ai altor specii, dar ceea ce este cu adevărat uimitor în povestea de mai jos este cu siguranţă diferenţa de dimensiune între cele două specii: o mamă-delfin, a adoptat fără nicio ezitare un pui de balenă pilot. Deşi cele două animale sunt ambele cetacee, ele diferă foarte mult prin mărime şi greutate, în special la vârsta adultă.

imagine: Far Our Ocean Institute

Delfinul este animalul marin pe care îl putem identifica cu toţii cu uşurinţă. Observându-l în mare şi recunoscându-l 100%, cu siguranţă nu l-am putea confunda niciodată cu o balenă pilot! Dimensiunile celei din urmă sunt, de fapt, mult superioare celor ale delfinului, care poate atinge o lungime maximă de 4 metri şi o greutate maximă de 600-650 kg; balena pilot, pe de altă parte, poate ajunge la o lungime de 6 metri şi o greutate de 3 tone! Deja din aceste cifre diferenţa de greutate şi dimensiune a celor două cetacee este evidentă, totuşi aceste lucruri nu au împiedicat o mamă-delfin să adopte un pui de balenă pilot care, după toate probabilităţile, şi-a pierdut părinţii.

imagine: Far Our Ocean Institute

Cei care au descoperit această adopţie specială sunt cercetătorii de la Far Out Ocean Research Collective, care au descoperit că cele două mamiferele navighează în Golful Insulelor (o zonă de pe coasta de est a districtului Extrem Nord din Insula de Nord a Noii Zeelande); oamenii de ştiinţă au documentat perechea de cetacee în două ocazii separate, la distanţă de cinci săptămâni. Ei nu pot explica exact motivul pentru care o mamă-delfin ar fi vrut să aibă grijă de un pui din altă specie, dar presupun că de vină ar fi instinctul matern, mai ales în cazul în care mama-delfin şi-a pierdut puiul. În orice caz, un eveniment care reuşeşte să ne impresioneze prin frumuseţea sa.

Ţi-a plăcut acest articol?