„Am avut un sentiment ciudat când am văzut că am luat mult mai rapid în greutate decât în sarcina anterioară”, mărturiseşte Nicola. În plus, femeia gravidă a avut mai multe stări de rău însoţite de greaţă. De îndată ce a făcut prima ecografie, femeia a aflat şi motivul: urma să aibă gemeni.
În cea de-a 32-a săptămână de sarcină, Nicola a intrat în travaliu. Doctorii au putut stopa contracţiile timp de o săptămână. După aceea însă nimic nu a mai putut împiedica venirea pe lume a celor două fetiţe: Harper şi Quinn. „Imediat ce le-am văzut, inima mi s-a topit. Amândouă erau atât de frumoase.”
Doctorul deplânge naşterea bebeluşului cu sindrom Down
Pentru că erau copii născuţi prematur, aceştia aveau nevoie de îngrijiri speciale imediate. Dar, la doar 30 de minute după naştere, medicul ginecolog care o asistase pe mamă a venit în salon pentru a-i spune Nicolei: „Îmi pare rău”. Doctorii bănuiau că Harper avea sindromul Down. Analizele şi testele efectuate ulterior au confirmat temerile.
Cuplul nu ştia că fiica lor, Harper, avea această boală, până în momentul în care a venit pe lume, la o diferenţă de 38 de minute de sora ei, Quinn. „Familia noastră este perfectă şi nu o voi schimba pentru nimic din lume”, spune Nicola.
„Harper este Harper, iar Quinn este Quinn”, spune mama gemenelor. „Au personalităţi diferite şi încerc să nu le compar, chiar dacă îmi este dificil”. În vârstă de 32 de ani, Nicola lucrează ca asistentă medicală şi acum îşi concentrează toate eforturile pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la sindromul Down, problemă genetică ce provoacă o serie de întârzieri şi disfuncţii fizice.
Deşi fetiţa este diferită, Nicola consideră că doctorul nu trebuie să aibă motive de regret: Harper este perfectă aşa cum este ea.
Distribuiţi această poveste dacă credeţi că cele două fetiţe sunt la fel de frumoase şi speciale!
Ţi-a plăcut acest articol?