LiveBiz
Separaţi mai întâi de cel de-al Doilea Război Mondial şi apoi de boală, doi soţi veterani sfârşesc la câteva ore unul de celălalt

Separaţi mai întâi de cel de-al Doilea Război Mondial şi apoi de boală, doi soţi veterani sfârşesc la câteva ore unul de celălalt

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Separaţi mai întâi de cel de-al Doilea Război Mondial şi apoi de boală, doi soţi veterani sfârşesc la câteva ore unul de celălalt

Cele mai frumoase poveşti de iubire nu se întâmplă la Hollywood, ci în vieţile oamenilor obişnuiţi, care au o dragoste extraordinară unul pentru celălalt. Cei care se îndoiesc de asta nu trebuie să se caute mai departe de povestea acestor doi soţi, care au închis ochii la o distanţă de câteva ore unul de celălalt, după mai bine de 70 de ani petrecuţi împreună.

Isabell Whitney şi Preble Staver s-au întâlnit pentru prima dată în Philadelphia, Pennsylvania, unde studiau la începutul anilor ’40. Sămânţa iubirii a fost sădită, dar a dura ceva vreme înainte ca ea să înflorească pe deplin.

Cel de-Al Doilea Război Mondial sfâşia Europa şi atât Isabell, cât şi Preble, s-au alăturat luptei forţelor aliate împotriva naziştilor. Isabell a lucrat ca asistentă medicală staţionată în Maryland, iar Preble s-a înrolat la puşcaşii marini şi a câştigat o stea de bronz pentru curajul său.

Pe data de 15 februarie 1946, la cinci luni după terminarea războiului, Isabell şi Preble au devenit în cele din urmă soţ şi soţie.

A fost începutul unei căsnicii minunate de peste şapte decenii, care s-a încheiat la fel de frumos precum a început.

După ce Isabell şi Preble Staver s-au căsătorit, au avut cinci copii împreună. Isabell i-a crescut şi a fost piatra de temelie a familiei, deoarece Preble a fost plecat de mai multe ori în timpul carierei sale de militar. Cu toate acestea, cei doi au fost alături trup şi suflet când Peter, fiul lor, a murit în mod tragic în timpul unui meci de fotbal în ultimul an de liceu.

Când copiii au crescut, Isabell a revenit în sistemul medical.

The Greatest Generations Foundation / Facebook

Laurie Staver Clinton (62 de ani), una dintre fiicele cuplului, a vorbit despre părinţii săi într-un interviu acordat revistei People.

„Au fost doi oameni minunaţi. Mama m-a învăţat că nu poţi schimba cu adevărat o persoană, dar îţi poţi schimba atitudinea faţă de ea”, a spus Laurie.

„Tata a fost un pic cam capricios! El era cel sever. Mama a încercat să fie strictă, dar am ştiut cum să ne descurcăm cu ea. A fost şi mamă şi tată şi a guvernat bunul mers al lucrurilor.”

The Greatest Generations Foundation / Facebook

În 2013, cuplul s-a mutat într-o unitate de îngrijire pe termen lung din Norfolk, Virginia, după ce Isabell a fost diagnosticată cu demenţă.

Să-şi vadă soţia luptându-se cu această boală a fost ceva extrem de frustrant pentru Preble şi din păcate, a fost nevoie ca el şi Isabell să fie mutaţi în camere diferite. Din fericire, însă, Isabell nu şi-a uitat niciodată soţul.

„Uneori, trebuia să-i repetăm să se concentreze şi să-l privească, dar când îşi dădea seama că este tata, schiţa mereu un mic zâmbet”, a explicat Laurie.

Sparrow Six-Five! / Facebook

Când se apropia de aniversarea celor 96 de ani, Preble a avut o dorinţă extrem de emoţionantă. El a cerut să mai fie lăsat o singură noapte alături de soţia lui.

Personalul de la centrul de îngrijire a făcut toate aranjamente pentru ca cei doi să fie alături vreme de câteva ore.

Laurie a mărturisit: „Cat au stat împreună, nu şi-au spus nici măcar un cuvânt. S-au ţinut de mână şi apoi au adormit. I-am spus tatălui meu: ‘Acesta e cadoul mamei pentru tine’, a fost atât de fericit, încât nu a pregetat nicio clipă să adoarmă alături de ea.”

Laurie Staver Clinton / Facebook

Câteva zile mai târziu, pe data de 25 octombrie, Laurie a fost anunţată că venise timpul să-şi ia rămas bun de la mama ei. A mers împreună cu tatăl său la aceasta în cameră, ca să fie împreună pentru ultima oară.

„A ţinut-o de mână şi a fost atât de delicat. L-am întrebat dacă ar vrea să rămână după rugăciune şi a clătinat din cap. I-am spus: ‘Bine, dar ştii că asta înseamnă că trebuie să-i dai drumul la mână?’ Amândoi plângeam”, a mai spus Laurie.

Isabell a închis ochii pentru totdeauna în acea zi, iar Preble a urmat-o câteva ore mai târziu.

Cu totul surprinzător, cei doi erau născuţi la numai 14 zile distanţă şi au decedat la doar 14 ore unul de celălalt.

Laurie Staver Clinton / Facebook

Laurie a împărtăşit secretul căsniciei de 70 de ani a părinţilor ei.

„Mama şi tata au trăit într-adevăr după această regulă: dacă faci un angajament şi indiferent dacă vei întâmpina greutăţi sau totul va fi roz, rezolvaţi-vă orice problemă şi trăiţi-vă viaţa împreună”.

Laurie Staver Clinton / Facebook

Nu este uimitor faptul că Isabel şi Preble au fost unul lângă celălalt până în ultimele lor ore de viaţă?

Distribuiţi acest articol dacă şi voi credeţi în dragostea adevărată!

Ţi-a plăcut acest articol?