Deşi alegerea medicilor ar putea părea ciudată şi chiar periculoasă, această practică a mai fost folosită înainte. Potrivit New York Times, pielea subţire a bebeluşului permite apei din corp să se elimine rapid, aşa că punerea unui prematur într-o pungă de plastic sau folie de plastic înainte de a îl înveli în pătură îi poate ţine mai cald decât un simplu material textil.
Sharon era plină de speranţă că punga de plastic ar putea ajuta la salvarea vieţii fiicei sale – şi chiar avea dreptate… deşi, în mod cert, nu a fost o aşteptare uşoară. A fost foarte dureros pentru proaspăta mamă să nu-şi poată atinge sau ţine în braţe copilul timp de 18 zile care păreau nesfârşite. Atingerea sau mutarea copilului i-ar fi putut cauza o pierdere gravă în greutate.
„De când a ajuns acasă, a trebuit să facem foarte des vizite la spital. Nu putea sta în preajma altor copii sau a oamenilor bolnavi, pentru că dacă răcea, ajungea din nou la tubul de oxigen”, a mărturisit Sharon. „Dar acum se descurcă de minune. Arată foarte bine şi e sănătoasă.”
Pixie are acum 5 luni – creşte tot mai mult şi este mai sănătoasă cu fiecare zi care trece. Şi când te gândeşti că un produs banal, folosit zi de zi, poate salva o viaţă, este un adevărat miracol – iar Pixie este cea mai bună dovadă.
Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia.
Ţi-a plăcut acest articol?