După ce a constatat în repetate rânduri că frânghiile, odată uzate, ajung să fie aruncate, Alexander a decis să găsească o soluţie care să le repună în folosinţă. Lăsându-se inspirat de câinele său Jinger, tânărul de 16 ani a decis să combine afacerea cu plăcerea şi a avut o idee strălucită: să transforme frânghiile uzate în lese pentru câini. În acest fel, nu numai că funiile sunt reciclate, dar vor deveni utile şi animalelor din adăposturile situate lângă casa lui din Redmond, Washington.
Cu ajutorul sălilor de sport care s-au alăturat iniţiativei sale, Alexander a început să strângă frânghii şi din economiile sale a creat primele lese lucrate manual. Ulterior, le-a pus la vânzare pe un site pe care l-a creat special pentru proiectul său.
Profiturile din vânzări au fost donate către mai multe adăposturi de animale şi organizaţii caritabile. Pe parcursul a numai doi ani, Alexander a reuşit să vândă 800 de lese, donând peste 30.000 de dolari tuturor entităţilor de pe lista sa. Până în prezent, acest frumos proiect al său este dezvoltat şi susţinut de organizaţia sa non-profit, fondată cu numele Rocks2Dogs.
Ceea ce îl motivează cel mai mult pe Alexander este marea sa pasiune pentru lumea animalelor: „Ajutorarea animalelor este deosebit de importantă pentru mine şi este ceea ce mă motivează cu adevărat. Atunci când oamenii ne cumpără lesele, sunt încântaţi nu doar să primească un produs de calitate pentru animalul lor de companie, dar şi să contribuie la adăposturile de animale şi la protecţia mediului”.
Pe lângă vânzarea leselor, Alexander şi-a extins proiectul şi a creat o linie de hanorace şi tricouri, pe care sunt imprimate logo-urile Rocks2Dogs, dar nu este dispus să se oprească aici: vrea să extindă marca prin includerea altor produse pentru animale, cum ar fi hamuri şi hăinuţe.
Pe lângă faptul că face mult bine animalelor, Alexander a reuşit să unească multe persoane care cred cu tărie în proiectul său şi care îl ajută: „Adunarea diferitelor grupuri de oameni pentru a susţine o cauză comună poate avea un impact uriaş”.
Oricine spune că tinerii de astăzi nu se gândesc la lucrurile care contează cu adevărat în viaţă ar trebui să-şi schimbe părerea atunci când citesc această poveste.
Ţi-a plăcut acest articol?