Judecătorul Cicconetti a avut întotdeauna un mod destul de ciudat de a trata cazurile de violenţă împotriva animalelor, pronunţând sentinţe suficient de „creative” pentru a oferi infractorilor lecţii reale de viaţă. În asentimentul expresiei „ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”, Mike Cicconetti a dorit să-l facă pe vinovat să simtă pe propria piele o parte din suferinţa experimentată de animal, ca alternativă la pedepsele convenţionale, cum ar fi detenţia.
Este evident că judecătorul nu a pronunţat niciodată o hotărâre considerată ilegală, dar cu siguranţă a schimbat regulile prin pedepsele sale exemplare. De exemplu, el a condamnat odată o femeie care abandonase 35 de pisoi într-o pădure (da: 35), ordonându-i să petreacă o noapte întreagă, singură, în aceeaşi pădure.
Judecătorul a adoptat aceeaşi metodă în cazul altei femei, care nu şi-a spălat niciodată câinele şi nu s-a îngrijit niciodată de igiena animalului: Cicconetti i-a ordonat să petreacă 8 ore într-un depozit de deşeuri, printre mirosurile urâte şi murdăria locului.
Majoritatea internauţilor s-au alăturat judecătorului din Ohio, în timp ce alţii au fost consternaţi de „creativitatea” deciziilor.
Evident, domnul Cicconetti nu a fost implicat doar în cazuri cu animale, dar şi în alte contexte a fost extrem de creativ în luarea deciziilor.
Potrivit judecătorului, închisoarea în unele cazuri nu ar fi soluţia cea mai eficientă. Din experienţa sa, odată ce a pus în aplicare o decizie alternativă, vinovaţii au fost mai puţin susceptibili să comită din nou aceeaşi răutate.
Ţi-a plăcut acest articol?